2020 • 1t 43m • Finland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
finsk
Undertekster
engelsk
Regi
Virpi Suutari
Manus
Virpi Suutari
Foto
Heikki Färm, Jani Kumpulainen, Martti Suosalo, Virpi Suutari
Produsent
Timo Vierimaa
Et portrett av den store finske arkitekten og hans viktigste samarbeidspartner – konen

Finske Alvar Aalto (1898–1976) er en bauta innen arkitekturens verden, og en av Nordens største og mest innflytelsesrike arkitekter og møbeldesignere gjennom tidene. I denne grundige og solide dokumentarfilmen får vi en gjennomgang av Aaltos liv og karriere, samtidig som vi får servert stilsikre skildringer av noen av hans mest nyskapende, skoledannende og inspirerende arbeider. Blant bygningene vi får stifte nærmere bekjentskap med er biblioteket i Vyborg, studentboligene ved Massachusetts Institute of Technology, det tidligere tuberkulosehjemmet i Paimio og Finlandiahuset i Helsinki.

AALTO er klassisk i stilen, men utfordrer også forestillingen om det store, mannlige geniet ved å vie betydelig plass til Aaltos første kone Aino, som var hans nærmeste samarbeidspartner frem til hun døde av kreft i 1949. Med god bruk av arkivmateriale og et overflødighetshorn av vakre bygninger, møbler og bruksgjenstander, er dette et must for alle som er opptatt av arkitektur og design.

Visningen tirsdag 13. oktober blir innledet av Lars Berge, landskapsarkitekt, arkitekt og driver av kontoret LJB i Bergen. Facebookarrangementet finner du her.

I samarbeid med Byarkitekten i Bergen. Les mer om samarbeidet her.

Regi

Virpi Suutari (Finland) Filmer i utvalg: ENTREPRENEUR (2018), GARDEN LOVERS (2014), HILTON! (2013), AUF WIEDERSEHEN FINNLAND (2010)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}