BIFF 2004

Aaltra

2004 • 1t 30m • Belgia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Aaltra
Regi
Benoît Delépine & Gustave de Kervern

AALTRA er en underfundig og absurd komedie om to gretne, middelaldrende naboer som bor på hver sin side av en landevei i Frankrike. De kan ikke fordra hverandre og bruker det meste av tiden til å krangle så busta fyker. Som et resultat av en krangel havner begge under hjulene til en landbruksmaskin av typen Aaltra. De blir invalidisert, og rullestolen blir deres nye framkomstmiddel. De bestemmer seg for å begrave stridsøksen og legger i stedet ut på en reise til Finland for å kreve erstatning fra Aaltra, fabrikanten av landbruksmaskinen. På vei til Finland og deres felles mål havner de to i mange absurde situasjoner. Den eventyrlige reisen skal komme til å endre deres liv, og reisen blir samtidig begynnelsen på et vennskap mellom de to gretne naboene.

Filmen er vakkert og stilistisk filmet i svart/hvitt og det er tydelig at de to debuterende filmskaperne har hentet inspirasjon både fra Jim Jarmusch og Aki Kaurismäki. Som en kuriositet kan det nevnes at sistnevnte også medvirker i en liten rolle i filmen.

Regi

Benoît Delépine begynte sin karriere ved å spille skiinstruktør i filmen WHY ROCK THE BOAT? (1974). Siden den gang har han både skrevet og medvirket i en rekke produksjoner, for det meste tv-serier og tv-show. AALTRA (2004) er hans første spillefilm og hans debut som regissør.

Gustave de Kervern har lang fartstid som skuespiller innen fjernsyn. Han har jobbet med å skrive for tv sammen med Benoît Delépine. AALTRA er hans første spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}