BIFF 2001

Abandoned

2001 • 1t 38m • Ungarn

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Torzók
Regi
Árpád Sopsits

Foreldrene til 9 år gamle Áron Soproni er skilte, men faren som har forsørgeransvaret, er ikke i stand til å ta seg av sønnen. Áron blir dratt avgårde til et skrekkelig guttehjem på landet. Áron må lide under de andre guttenes innvielsesritualer og en sadistisk, pedofil overlærer som sensurerer brevene han skriver til sin mor. I begynnelsen er han veldig ulykkelig, men etter hvert får han venner blant de andre like ulykkelige guttene. Anstaltens husmor er en vakker ung kvinne, og selv om guttene spionerer på henne i dusjen, er hun og en annen lærer som har vært politisk fange, to voksne vennligsinnede mennesker. Áron drømmer om bedre steder og tider, og sammen med kameratene planlegger han å rømme.

I 1960 var Ungarn fremdeles preget av depresjonen som fulgte i kjølvannet av den mislykte anti-kommunistiske revolusjonen i 1956. FORLATT skildrer en fortvilet atmosfære, der kontroll av tanker, ord og gjerninger styrer alt. Det er et vondt, men vakkert tilbakeblikk på barndommen, med en plagende ettersmak.

Regi

Árpád Sopsits (1952) er fra Szeged i Ungarn og studerte kultur- og bibliotek-vitenskap ved Debrecen Universitetet. Han arbeidet ved filosofisk institutt ved Budapest Medisinske Universitet før han tok eksamen ved Film- og teaterakademiet i 1980. Etter å ha regissert to kortfilmer debuterte han med sin første spillefilm SHOOTING GALLERY i 1990. Han har siden laget VIDEO BLUES (1992), LEADING MAN (1996) og FLY TRAP (1998).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}