BIFF 2005

Abel Raises Cain

2004 • 1t 24m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Abel Raises Cain
Regi
Jenny Abel & Jeff Hockett
Verden vil bedras...

At man ikke skal tro på alt som vises på TV, er kjernen i Jenny Abels ABEL RAISES CAIN. Filmen er en varm og energisk hyllest til faren, den legendariske mediemanipulatoren Alan Abel. De siste 40 årene har han plaget amerikanske medier med sine forseggjorte svindelnumre - eller performancekunster om man vil - og gjentatte ganger har han vist at mediene kan lures til å formidle hva som helst.

Abels noe aparte karriere begynte på slutten av 50-tallet med en kampanje rettet mot påkledning av kjæledyr i bluferdighetens og anstendighetens navn. Så mange trodde på kampanjen, at Abel skjønte at dette kunne trekkes videre. Visste du for eksempel at det finnes en skole for tiggere? At det er sunt å spise hår? Eller at Idi Amin, "Afrikas Hitler", har giftet seg i USA? Disse og mange flere pek var signert Alan Abel og mediene lot seg lure hver eneste gang.

ABEL RAISES CAIN er først og fremst Alan Abels film, men samtidig et meget personlig essay om det å vokse opp i en familie utenom det vanlige - i et land utenom det vanlige?

Regi

Jenny Abel studerte video og TV-produksjon ved Emerson College i Boston. Etter fullført utdanning flyttet hun til Los Angeles der hun jobbet for Nu Image og Millennium Films. I 2003 forlot hun denne jobben for å konsentrere seg om sitt eget prosjekt ABEL RAISES CAIN, hennes første dokumentarfilm.

Jeff Hockett fullførte sin utdanning i kommunikasjon ved University of West Florida og begynte sin karriere som nyhetsfotograf og redaktør. Senere flyttet han til Los Angeles og jobbet som frilansfotograf. I 2000 jobbet han for TV-showet "Uncovered", der han traff Alan Abel, som senere introduserte ham for datteren Jenny.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}