BIFF 2015

Above All Else

2014 • 1t 35m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Above All Else
Språk
engelsk
Undertekster
uten
Regi
John Fiege
Foto
John Fiege
Produsent
John Fiege, Anita Grabowski, Christopher Lucas
En milepæl i klimakampen

Keystone XL er navnet på en oljeledning som strekker seg hele veien fra Alberta, Canada til nordøstkysten av Texas. Da planene for ledningen ble godkjent viste det seg at den ville gå tvers gjennom eiendommen til David Daniel, og den pensjonerte stuntmannen og aktivisten bestemte seg dermed for å ta opp kampen mot utbyggingen. Underveis inspirerte han en hel grasrotbevegelse til å kjempe mot storkapitalen i det som skulle bli noe langt mer enn en manns sivile ulydighet.

Sammen med Tar Sands Blockade-bevegelsen bygget Daniel en landsby i tretoppene for å stoppe utbyggingen, og i 2011 demonstrerte han sammen med 12 000 andre ved Det hvite hus for å få president Obama til å stoppe arbeidet. Men med løfter om arbeidsplasser og forhåpninger om at USA vil bli mindre avhengig av å importere olje fra utlandet, har prosjektet stor støtte både i lokalsamfunnet og landet for øvrig. Kampen mot Keystone XL er historien om den lille mannens kamp mot oljegigantene, og har blitt en viktig symbolsak for den globale kampen mot klimaødeleggelser. Kan David overvinne Goliat?

Regi

John Fiege (USA) Filmografi: NO NO: A DOCKUMENTARY (2014), THE LEAST OF THESE (2009), INSIDE THE CIRCLE (2007) og MISSISSIPPI CHICKEN (2007)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}