BIFF 2017

Accidental Anarchist

2017 • 1t 24m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Accidental Anarchist
Språk
engelsk
Undertekster
utekstet
Regi
John Archer, Clara Glynn
Produsent
John Archer, Clara Glynn
Hva gjør vi når det vestlige demokratiet har spilt fallitt?

Den forhenværende militærdiplomaten Carne Ross pleide å være hellig overbevist om at vestlig demokrati og frihandel utgjorde en samfunnsmodell alle land burde adoptere. I kjølvannet av USA og Storbritannias invasjon av Irak i 2003 ble det imidlertid stadig vanskeligere for Ross å stå fast på disse prinsippene, og til slutt så han ingen annen utvei enn å si opp diplomatjobben og starte jakten på en ny måte å organisere samfunnet på.

Etter flere år på innsiden av det han i dag ser som et mangelfullt, bedragersk og korrupt system, har Ross kommet til at anarki er løsningen. ACCIDENTAL ANARCHIST følger Ross' reise for å finne ut hvordan anarkisme fungerer – eller kanskje rettere sagt kan fungere – i praksis. På veien får vi servert analyser av blant annet Occupy Wall Street i New York, den anarkistiske revolusjonen i Barcelona på 30-tallet, og dagens Syria, hvor kurdiske soldater kjemper mot IS. For Ross betyr ikke anarkisme lovløst kaos og den sterkestes rett, men et system som inspirerer til samarbeid, altruisme og rettferdighet.

Regi

John Archer (Storbritannia, 1953), Clara Glynn (Storbritannia). ACCIDENTAL ANARCHIST (2017) er deres første helaftens dokumentaren sammen. Glynn har tidligere regissert bl.a. UNSCREW (2003), I MET ADOLF EICHMANN (2002), THE HIDDEN JEWS OF BERLIN (1999).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}