BIFF 2007

Across the Universe

2007 • 2t 11m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Across the Universe
Språk
Engelsk
Regi
Julie Taymor
Manus
Dick Clement, Ian La Frenais
Foto
Bruno Delbonnel
Produsent
Matthew Gross, Jennifer Todd, Suzanne Todd
Et festfyrverkeri av en musikal basert på tekster og musikken til The Beatles

Tiårets filmmusical er denne historien om unge Jude fra Liverpool som drar til USA for å finne sin far og siden blir forelsket i Lucy. Han drar til New York sammen med Princeton-studenten Max, broren til Lucy. Max har hoppet av studiene og sammen lever de ut sine lyster og innfall i storbyen på 60-tallet.

Her er protestbevegelse, hippieopprør og antikrigsbevegelsen godt representert i disse iraktider som en resonnans til Vietnamkrigen. Og ikke minst er det en beretning om revolusjon og opprør, som mange av filmene ellers på programmet.

Forestill deg en god porsjon av musicaler som HAIR (hippietiden), PINK FLOYD THE WALL (mer politikk og antiautoritet) en dæsj FAME og kanskje litt MOULIN ROUGE så finner du noen knagger å henge ACROSS THE UNIVERSE på. Likevel er den noe helt for seg selv - en hyllest til den tid da ungdommen gjorde opprør mot etablerte sannheter og en meningsløs krig.

Regi

Julie Taymor (1952) er fra Newton i Massachusetts og studerte ved det berømte Oberlin COllege i Ohio. Hun har arbeidet som instruktør på en rekke teateroppsetninger og operaer og vant blant annet en Tony Award i 1998 for oppsetningen av "The Lion King" på Broadway. Debuterte med kortfilmen FOOL'S FIRE (92) og hennes spillefilmer er TITUS (99) og FRIDA (02).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}