BIFF 2018

Activist

2017 • 0t 57m • Finland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Aktivisti
Språk
finsk
Undertekster
engelsk
Regi
Petteri Saario
Manus
Petteri Saario
Foto
Petteri Saario
Produsent
Petteri Saario
Et naturlig ungdomsopprør

Riikka Karppinen er 15 år og Finlands yngste bystyremedlem. Som representant for det finske miljøpartiet kjemper hun mot at et internasjonalt gruveselskap skal få konsesjon til å utvinne et sjeldent metall fra et vernet naturområde nord i Finland. Med en far som er gruvearbeider må hun ikke bare overbevise flertallet i bystyret om å stoppe gruveselskapet, men også sine egne familiemedlemmer. Flere i lokalsamfunnet ser på det som en positiv mulighet for utviklingen i området, mens Karppinen mener at industrien og den store arbeidsinnvandringen som vil følge er en trussel for regionen. Ikke minst er hun redd for at naturen vil forsvinne for fremtidige generasjoner.

ACTIVIST følger den unge politikeren gjennom hennes største ungdomsopprør hittil – mot sin far, lokalsamfunnet, politikere og kapitalistiske krefter. Hun er fast bestemt på å redde miljøet og forme fremtiden til det bedre, selv når hun møter motstand fra sine nærmeste.

Festivalgjest, Q&A: Møt Riikka Karppinen, medvirkende

Regi

Petteri Saario (Finland, 1961) Filmografi: ARCTIC DESERT (2011), SERGEI THE HEALER (2008), THE SISU STONE (2006), VILLAGE OF THE SLEEPING BEAUTY (2001)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}