BIFF 2015

Aferim!

2015 • 1t 48m • Romania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Aferim!
Språk
rumensk / moldovsk
Undertekster
engelsk
Regi
Radu Jude
Manus
Radu Jube, Florin Lazarescu
Foto
Marius Panduru
Produsent
Ada Solomon
Ondt blod i Valakia

Året er 1835 og stedet er fyrstedømmet Valakia, i det som i dag er Romania. Her møter vi den pompøse og selvhøytidelige konstabel Constandin og hans sønn Ionita idet de blir hyret inn for å spore opp sigøyneren Carfin, som skal ha ydmyket en lokal adelsmann ved å forføre hans kone. På sin vei gjennom Valakia møter far og sønn på mennesker av en rekke ulike nasjonaliteter, klasser og religioner. Samtlige bærer de med seg sine nedarvede fordommer, men ingen har mindre til overs for sine medmennesker enn Constandin, som konstant uttrykker sin forakt for kvinner, barn, bønder, sigøynere, jøder, tyrkere, italienere, russere, engelskmenn og alle andre som krysser hans vei.

AFERIM! er en leken og humørfylt film som går løs på europeisk historie med samme fandenivoldske glimt i øyet som preger Ben Wheatleys psykedeliske 1600-tallsthriller A FIELD IN ENGLAND. Filmen åpner med en westernpastisj, og utvikler seg deretter til en skarp, uforutsigbar og tidvis hysterisk morsom 1800-talls roadmovie med åpenbare paralleller til både «Don Quijote» og den politiske situasjonen i dagens Europa.

Regi

Radu Jude (Romania, 1977) Filmer i utvalg: TOATA LUMEA DIN FAMILIA NOASTRA (2012), FILM PENTRU PRIETENI (2011), CEA MAI FERICITA FATA DIN LUME (2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}