BIFF 2009

Afghan Star

2009 • 1t 27m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Afghan Star
Regi
Havana Marking
Afghanistan har endelig fått sin egen "Idol"-konkurranse på TV. Tre av deltakerne er kvinner.

Afghanistan er et av landene i verden som får mest oppmerksomhet fra verdenssamfunnet, uten at det alltid er like enkelt å forstå hvorfor. Her er det ikke snakk om naturressurser - annet enn opium da. Men Afghanistan er tilsynelatende rikt på en form for menneskelige ressurser som vi ikke lenger ser så mye av i vår globaliserte verden. Dette er landet som Sovjetunionen i sin tid måtte gi tapt for og som også amerikanerne nå er i ferd med å innse at muligens er en uoverkommelig oppgave. Det finnes noe i dette landet som gjør at det gjentatte ganger har beseiret de siste århundrenes ledende ideologier og største militærmakter – men hva? Hvilken rest av pre-moderne impulser er det som skjuler seg i dette karrige området? Og hvor motstandsdyktig er det egentlig?

Regissøren Havana Marking skildrer med AFGHAN STAR et Afghanistan som er i ferd med å bli sivilisert på den måten at selv en "Idol"-konkurranse på TV kan finne sted. Hun skildrer deltakere som nok er mer frigjorte enn publikum og en kvinnelig deltaker som går grelle tider i møte etter å ha fjernet hodeplagget og begynt å danse på scenen. Men vinner moderniteten fram?

Regi

Havana Marking har produsert fjernsysdokumentarer i over ti år, selv om hun er nokså fersk som regissør. Før AFGHAN STAR regissere hun THE CRIPPENDALES (2007) - en 30 minutter lang film om en tropp med bevegelseshemmede strippere. I 2005 laget hun THE GREAT RELATIVITY SHOW, en serie korte animasjonsfilmer som forklarte relativitetsteorien. Hun har også arbeidet med suksessfulle britiske fjernsynskonsepter og filmer som "The F Word", "Himalaya with Michael Palin", "River Cottage" og WHAT WOULD JESUS DRIVE?. AFGHAN STAR er hennes første helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}