BIFF 2007

Africa: War is Business

2006 • 0t 54m • Nederland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Africa: War is Business
Regi
Frank Vellenga & Pyt Douma
Dokumentar som undersøker hvordan afrikanske krigsøkonomier oppstår og opprettholdes

I AFRICA: WAR IS BUSINESS følger vi hans kongelige høyhet, prins Jaime de Bourbon Parme på hans reise til Liberia, Sierra Leone og Kongo. Han ønsker å få svar på og rette søkelyset på hvorfor land som er så rike på naturressurser er i en så miserabel situasjon. Etter mange års borgerkrig og undertrykkelse fra despoter, er landene preget av fattigdom og sosial nød. Filmen undersøker rollen naturressursene spiller i krigene som har ridd landene, og hvordan krigsøkonomiene undergraver og motarbeider folkets streben etter demokrati og en bedre fremtid. AFRICA: WAR IS BUSINESS dokumenterer hvordan krigsøkonomiene fungerer og fokuserer på det kapitalistiske Vestens ansvar for de afrikanske landenes situasjon. Filmen gransker ringvirkningene av vårt forbruk av alt fra mobiltelefoner til diamanter.

AFRICA: WAR IS BUSINESS er en svært viktig påminnelse om hvordan krigsøkonomien fungerer. Den viser rollen vestlige forbrukere har i disse økonomiene.

Regi

I 2002 lagde Frank Vellenga dokumentaren FEAR OF LOVE, om hvordan homofile muslimer i Nederland håndterer konflikten mellom egen seksualitet og islam. I 2005 bidro han til en dokumentarfilmserie for fjernsyn, A DOLLAR A DAY, med filmen BOMBAY JUNGLE. Serien satte fokus på fattigdomsproblematikk i ulike deler av verden, et tema han vender tilbake til med AFRICA: WAR IS BUSINESS.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}