BIFF 2008

African Underground: Democracy in Dakar

2008 • 1t 05m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
African Underground: Democracy in Dakar
Regi
Benjamin Herson & Magee McIlvaine & Chris Moore
Hiphop og politikk i Senegal

I AFRICAN UNDERGROUND: DEMOCRACY IN DAKAR blir vi med filmens tre regissører til Senegals hovedstad Dakar. Senegal har i løpet av de siste årene gjort seg internasjonalt bemerket med en svært spennende og stadig voksende hiphopscene, og i denne dokumentarfilmen får vi se at hiphopkulturen spiller en viktig rolle i landets politiske liv, spesielt overfor ungdom.

AFRICAN UNDERGROUND: DEMOCRACY IN DAKAR startet som en serie med mini-dokumentarer produsert for internett, deretter vokste den til å bli en helaftens dokumentarfilm. Resultatet er en fascinerende og medrivende film som synes å gi et positivt svar på spørsmålet om hvorvidt populærmusikk kan forandre verden.

Regi

Ben Herson er grunnleggeren av plateselskapet Nomadic Wax og en av initiativtakerne til dette prosjektet. AFRICAN UNDERGROUND: DEMOCRACY IN DAKAR er hans første film som regissør.

Magee McIlwaine har arbeidet på en rekke politiske dokumentarfilmer og er en av grunnleggerne av Sol Productions, et non-profit filmproduksjonsselskap.

Chris Moore er en av de andre grunnleggerne av Sol Productions, og har vært med på å regissere og produsere tre helaftens dokumentarfilmer på tre forskjellige kontinenter.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}