BIFF 2018

Agave: The Spirit of a Nation

2018 • 1t 18m • USA / Mexico

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
spansk/engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Nick Kovacic og Matthew Riggieri
Foto
Ernesto Pardo og Nate Pesce
Produsent
Nick Kovacic og Matthew Riggieri
Globalisering, klima og århundrelange meksikanske sprittradisjoner

For de meksikanske familiene som i generasjoner har levd av å høste råstoff til tequila og mezcal, er det åpenbart at agaveplanten er mer enn bare en plante. I den vakkert fotograferte dokumentaren AGAVE: THE SPIRIT OF A NATION følger vi et knippe bønder som lager mezcal på den tradisjonelle måten. Vi får et innblikk i mengden blod, svette og tårer som går inn i produksjonen av de magiske meksikanske dråpene. Samtidig får vi se hvordan klimaforandringer, globalisering, industrialisering og ikke minst en stadig større interesse for mezcal og tequila, truer agaveplantens vekstvilkår og tradisjonelle produksjonsmetoder.

Ved hjelp av arkivfoto, animerte sekvenser og intervjuer med bønder og destillatører, tegner AGAVE: THE SPIRIT OF A NATION opp et bilde av den historiske, samfunnsmessige og økonomiske rollen agaveplanten har spilt og fremdeles spiller i Mexico. Resultatet er en fascinerende og lærerik dokumentar om historien og den kulturelle betydningen av en stadig mer populær sprittype, og en vakker meditasjon over forholdet mellom mennesker og jorden de lever av.

Tirsdag 02. oktober blir det Agavekveld på Legal etter visningen.

Møt filmskaperne: Nick Kovacic og Matthew Riggieri, regissører

Regi

Nick Kovacic (USA), Matthew Riggieri (USA) Kovacics filmografi: DECANTED (2016), BREWMORE (2015). AGAVE er Riggieris første helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}