BIFF 2004

Agnes og hans brødre

2004 • 1t 55m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Agnes und seine Brüder
Regi
Oskar Roehler

Søsknene Agnes, Werner og Hans-Jörg går sine egne veier. Agnes ble født som mann, men en forelskelse i en staut kar fra New York fikk henne til å forlate kone og barn og la seg kjønnsoperere. Lett-tente Hans-Jörg jobber som hjelpebibliotekar på universitetet, og har store problemer med å kontrollere sine seksuelle lyster, da han konstant er omgitt av attraktive studiner. For å komme ut av uføret oppsøker han en samtalegruppe for sexavhengige. Werner er tilsynelatende den mest normale av søsknene. Han er en framgangsrik politiker, men har større problemer på hjemmebane. Hans ufordragelige tenåringssønn dyrker hasjplanter, mens kona blir mer og mer lei av å gå rundt og være husmor for Werner og sønnen.

De tre søsknene har hver sin historie, og historiene blir fortalt med ulike stilistiske grep. Agnes' historie blir bygd opp som et klassisk melodrama, mens Werners karriereliv er en ren parodi. AGNES OG HANS BRØDRE er en underholdende satire og et portrett av en tysk familie langt unna A4-format.

Regi

Oskar Roehler ble født i Starnberg i 1959. Han flyttet til Berlin på begynnelsen av 1980-tallet, og jobbet der som frilansjournalist og skribent. Han ga ut novellesamlingen "Das Abschnappuniversum" i 1984, og skrev også flere teaterstykker. Han debuterte som spillefilmregissør med filmen SILVESTER COUNTDOWN i 1987. Roehler vant med filmen DIE UNBERÜHRBARE den tyske filmprisen i år 2000.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}