BIFF 2016

Agnus Dei

2016 • 1t 55m • Frankrike / Polen

1 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Les innocentes
Språk
fransk/polsk/russisk
Undertekster
engelsk
Regi
Anne Fontaine
Manus
Alice Vial, Sabrina B. Karine
Foto
Caroline Champetier
Produsent
Eric Altmayer, Nicolas Altmayer, Philippe Carcassonne
Syv høygravide søstre

Stedet er Polen og året er 1945. Et halvt år etter at den tyske okkupasjonsmakten har overgitt seg prøver befolkningen etter beste evne å stable landet på beina igjen, men med tanke på den omfattende materielle og psykologiske ødeleggelsen krigen har forvoldt, er det lettere sagt enn gjort. Her møter vi den franske legen Mathilde, som er i landet på oppdrag fra Røde Kors, og som blir oppsøkt av en nonne som trygler henne om å bli med tilbake til klosteret, hvor det befinner seg intet mindre enn sju høygravide nonner. Nonnene er blitt voldtatt av sovjetiske frigjøringsstyrker, og av hensyn til kirkens sviktende omdømme er abbedissen fast bestemt på at både graviditetene og fødslene må holdes strengt hemmelig.

AGNUS DEI bygger på en historie fra virkeligheten, og er et bunnsolid historisk drama som tar for seg temaer som tro, traumer, tabuer og skam. Med sine kalde, stofflige bilder, sitt lavmælte spill og stillferdige intensitet er dette Anne Fontaines (COCO FØR CHANEL, GEMMA BOVERY) beste film til nå.

Regi

Anne Fontaine (Luxembourg, 1959) Filmer i utvalg: GEMMA BOVERY (2014), PERFECT MOTHERS (2013), MY WORST NIGHTMARE (2011), COCO FØR CHANEL (2009)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}