BIFF 2012

Ai Weiwei: Never Sorry

2012 • 1t 31m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Ai Weiwei: Never Sorry
Regi
Alison Klayman
Oy vey? No way! Ai Weiwei!

For det brede lag av publikum ble kunstneren Ai Weiwei først kjent da han på grunn av sin regimekritikk i 2011 ble anholdt av kinesisk politi og nektet utreisetillatelse fra hjemlandet. For kunstinteresserte har han imidlertid lenge vært kjent som et navn det er verdt å følge med på, og hans nyvunne status som internasjonalt berømt kritiker av det kinesiske kommunistpartiet har på ingen måte endret på dette.

I dokumentarfilmen AI WEIWEI: NEVER SORRY får vi et innblikk i kunstnerens bakgrunn, samtidig som vi får ta del i hans tanker om kunstens rolle og hans syn på situasjonen i et stadig mer selvsikkert og ekspansivt Kina. Vi får også være flue på veggen når Ai utfører små aksjoner mot maktapparatet – aksjoner som på grunn av kunstnerens særegne fingerspitzgefühl for kunstverdenens mekanismer ender opp som kunstverk, som i tur kan stilles ut, selges og diskuteres videre, i et mangslungent kretsløp som stadig forsterker kritikken mot det eneveldige og sensurglade kommunistpartiet.

Regi

ALISON KLAYMAN har regissert, produsert, filmet og klippet AI WEIWEI: NEVER SORRY. Dette er hennes første helaftens dokumentarfilm. Klayman bodde i Kina fra 2006 til 2010, da hun arbeidet som freelancejournalist. Hun gikk ut fra Universitetet i Boston i 2006.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}