BIFF 2013

Ain't Them Bodies Saints

2013 • 1t 36m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Ain't Them Bodies Saints
Språk
Engelsk
Undertekster
Svensk
Regi
David Lowery
Manus
David Lowery
Foto
Bradford Young
Produsent
Cassian Elwes, Toby Halbrooks, James M. Johnston, Amy Kaufman
Lovløs kjærlighet

70-tallets Texas er en stat i brytningstid – det ville Vesten er ikke som før. Ruth og Bob er to unge elskende som befinner seg på feil side av loven. Bob tar på seg skylden etter at Ruth skyter en politimann under et ransforsøk og havner dermed i fengsel. Bak murene lengter Bob sårt etter sin kone og datteren han ennå ikke har møtt. På utsiden står Ruth overfor et voldsomt dilemma. Skal hun vente på sin fyrrige ungdomsforelskelse, eller la seg forføre av den trauste og pålitelige Patrick – politimannen hun nesten drepte? Syk av sjalusi og lengsel iverksetter Bob en vågal fluktplan.

AIN'T THEM BODIES SAINTS er et melankolsk og vakkert kjærlighetsdrama om to arketypiske antihelter som ikke klarer å finne seg til rette i den moderne verden. Regissør David Lowery kombinerer kjøkkenbenkrealisme og westernmytologi på mesterlig vis. Dialogen er sparsom og naturalistisk, og sørstatslandskapene er stemningsfulle og storslåtte. Resultatet er en poetisk og ambisiøs film om universelle temaer som vold, ære og selvoppofrelse.

Regi

DAVID LOWERY er en amerikansk regissør som har gjort seg bemerket med poetiske kortfilmer som SOME ANALOG LINES (2006) og PIONEER (2011). Han er også aktuell med en annen film på årets BIFF-program, nemlig Shane Carruths UPSTREAM COLOR (2013), hvor han har stått for klippingen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}