BIFF 2011

Akasiene

2011 • 1t 24m • Argentina / Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Las Acacias
Regi
Pablo Giorgelli
Veien blir til mens du kjører bil

Den ordknappe Rubén jobber som trailersjåfør, og har i mange år hatt motorveien mellom Buenos Aires og Paraguyas hovedstad Asunción som arbeidsplass. En dag får han beskjed om at han skal ha med en ekstra passasjer på reisen til Argentina; alenemoren Jacinta skal til Buenos Aires for å arbeide. Det Rubéns sjef imidlertid ikke har fortalt ham er at hennes åtte måneder gamle datter også skal være med på turen. For den folkesky Rubén er dette på ingen måte noen ideell situasjon, og han ser det hele som en krenkelse av hans intimsfære. Men etter hvert som kilometerne forsvinner i bakspeilet, begynner den innadvendte trailersjåføren omsider å sette pris på reisefølget.

AKASIENE er en lavmælt og utrolig sjarmerende roadmovie om to reserverte mennesker som innestengt i en trailerkupé sakte, men sikkert bygger ned sine forsvarsverker. Det søramerikanske landskapet danner et subtilt henførende bakteppe for en film med få ord, men desto større følelser.

Regi

Selv om han har vært med i industrien i lengre tid i, er det først nå argentiske Pablo Giorgelli debuterer som regissør, og det med stor suksess. Hans BIFF-innslag i år, road trip-filmen AKASIENE, vant nemlig årets gullkamera i Cannes.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}