BIFF 2003

Alene blant heterofile

2003 • 1t 40m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Ich Kenn Keinen - Allein unter Heteros
Regi
Jochen Hick

Å være homo i storbyen er ikke lenger så problematisk som det en gang var. På landsbygden derimot, råder det fremdeles mange vrangforestillinger om sopere, eller ”Schwule Sau” som de blir kalt i for eksempel Niedersachsen eller indre Bavaria. For vi befinner oss på den tyske landsbygden, der Jochen Hick har funnet frem til et knippe homofile menn som har det til felles at de ikke kjenner andre i området som er som dem.

Hick har selvsagt først funnet dem i storbyen, der de drar for å kunne puste litt friere og føle seg som hele individer de også – en gang i blant. Og han har funnet frem til noen av eldre årgang, som kan fortelle om hvordan det var i gamle dager også. I tillegg til å portrettere en gjeng flotte menn i alle aldre, deres nærmeste famile og venner, deres utflukter til byen eller til utlandet, blir det også mye komikk i beskrivelsen av hvordan folk på landsbygden ser på saker og ting som har med dette syndefulle, utenkelige å gjøre. Jochen Hick har laget en humanistisk dokumentarfilm som fortjener å bli vist til et bredt publikum - ikke bare spesielt interesserte. Oppfordringen går til NRK og TV2!

Regi

Jochen Hick er født i Darmstadt og oppvokst i München, Tyskland. Han har studert visuell kommunikasjon ved kunsthøgskolen i Hamburg, og har blant annet arbeidet i film- og fjernsynsbransjen som regiassistent, kameramann og journalist. Hick regisserte flere kortfilmer, blant annet MOON OVER PITTSBURGH (1985), før han lagde sin første dokumentar VIA APPIA i 1992. I 1994 grunnla han produksjonsselskapet Galeria Alaska Productions. Andre filmer: SEX/LIFE IN L.A. (1998) og NOONE SLEEPS (2000). Han arbeider i dag som manusforfatter, regissør og produsent for film og fjernsyn.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}