BIFF 2003

Alien - The Director's Cut

1979 • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Alien - The Director's Cut
Språk
Engelsk
Regi
Ridley Scott
Produsent
Tom Skerritt, Sigourney Weaver, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton, Ian Holm m.fl.
På vei tilbake til Jorden, blir minefartøyet Nostromo automatisk omdirigert når datamaskinen som styrer romskipet fanger opp et SOS-signal. Mannskapet vekkes fra hypersøvn og sporer signalets kilde til en øde planet og et mystisk, forlatt romskip. Inni skipet finner de en merkelig koloni med egg, lagt av et ukjent vesen, og når et av eggene forstyrres blir Kane, en av mannskapet, angrepet av et parasittisk vesen som klamrer seg til ansiktet hans og havner i koma.

"I 1979 sa kritikerne at ALIEN ikke hadde noe karakterutvikling. Og jeg svarte - vel, hva slags karakterutvikling ønsker du eller trenger du hvis du har en slik greie ombord?"

"Kubricks 2001 og STAR WARS var de egentlige inspirasjonskildene til ALIEN. Så klart var den ene en fantasi og den andre mer realistisk-basert. Så jeg tenkte å gjøre noe midt imellom; den stygge, ekle realitetsromgreien."

"Da jeg så filmen igjen, tenkte jeg at den holder fremdeles mål etter 24 år. Og en ny generasjon kinopublikum har ikke sett den slik den skal ses, så jeg likte tanken på at den skulle relanseres av Fox i min egentlige versjon."

Regi

Ridley Scott er fra Northumberland og studerte ved the Royal Academy of Art i London. Han var scenograf i TV før han startet eget reklamebyrå. Han debuterte innen film med et brak - THE DUELLISTS (1977) vant Juryens pris i Cannes samme året. BLADE RUNNER (1982), THELMA & LOUISE (1991), GLADIATOR (2000), HANNIBAL (2001) og BLACK HAWK DOWN (2001) er noen av de mest kjente tingene han har bak seg, og nå på kino MATCHSTICK MEN (2003).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}