BIFF 2014

Alive Inside

2013 • 1t 14m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Alive Inside
Språk
Engelsk
Undertekster
Norsk
Regi
Michael Rossato-Bennett
Manus
Michael Rossato-Bennett
Foto
Shachar Langlev
Produsent
Michael Rossato-Bennett
Husker du?

I Norge er over 70.000 mennesker rammet av demens, et tall som etter alle solemerker vil øke proporsjonalt med veksten av alderspensjonister i samfunnet. Med en slik situasjon i vente er det særlig ett spørsmål som melder seg: Finnes det andre måter å hanskes med sykdommen på enn medisinering?

I den kritikerroste dokumentaren ALIVE INSIDE presenterer sosialarbeider Dan Cohen musikkterapi som et alternativ til overmedisineringen, basert på en tanke om at utvendig stimuli kan bidra til en indre gjenoppliving. Bevæpnet med en haug mp3-spillere, drar han rundt på eldresentre i USA og reintroduserer pasientene han møter for favorittmusikken deres. Og resultatene er mildt sagt forbløffende. Ved siden av å tilsynelatende vekke livsgnisten hos de tungt alzheimerrammede menneskene, setter musikken dem også i kontakt med minner og følelser som sykdommen lenge har skåret dem av fra. Resultatet er en rørende, engasjerende og herlig oppløftende dokumentar, som hyller musikkens unike kraft og stiller det essensielle spørsmålet: Hvem er vi egentlig uten minnene våre?

 

Arrangementer:

Onsdag 24. september blir det Studentersamfunnet-debatt om musikk og mennesket i Teglverket kl. 18.00, før visningen kl. 20.00 i Tivoli (Det akademiske kvartér).

 

Onsdag 15. oktober blir det visning og samtale på scenekanten i forbindelse med Verdighetsdagen

Regi

Michael Rossato-Bennett (USA) ALIVE INSIDE er Rossato-Bennetts første helaftens dokumentar

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}