BIFF 2009

Alive!

2009 • 1t 30m • Albania / Frankrike / Østerrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Zit!
Regi
Artan Minarolli
Kulturkrasj på den albanske landsbygda

Den unge universitetsstudenten Koli lever et bekymringsløst liv med kjæreste og festing i Albanias hovedstad Tirana. Idyllen slår imidlertid sprekker når han en dag oppsøkes av en slektning som har kommet for å ta ham med tilbake til hjembygda i anledning farens begravelse. På landsbygda glir Koli raskt inn i en annen tilværelse; dager uten stress eller større forpliktelser hvor naturens rytme styrer livets gang. Men en dag han er ute på spasertur blir Koli beskutt av en ukjent angrepsmann. Omsider blir han forklart at han er fanget i en gammel blodfeide mellom to lokale familier, og at farens dødsfall har ført til at det nå er han som står øverst på fiendefamiliens drapsliste. Under disse brutale omstendighetene har Koli valget mellom å overtale fjellfolket til å handle i strid med sine tradisjoner eller å selv bli en del av en hundreårgammel feide som har kostet et tosifret antall mennesker livet.

ALIVE! er en spennende og vellaget film som først og fremst handler om misforholdet mellom gamle stammeskikker og den vidunderlige nye vestlige verden som stadig flere østeuropeiske land er i ferd med å bli en del av.

Regi

Artan Minarolli er en albansk regissør, manusforfatter og produsent, født i mai, 1958. Før årets ALIVE! (2009), har han regissert og skrevet manus til QIND PËR QIND (1993), PLUMBI PREJ PLASTELINE (1994) og THE MOONLESS NIGHT (2004).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}