BIFF 2010

All That I Love

2009 • 1t 35m • Polen

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Wszystko, co kocham
Regi
Jacek Borcuch
Punk og pubertet i det sovjetiske Polen

Polen hadde flere perioder med tøvær under kommunistisk styre. Hver gang blomstret kunstlivet, drevet frem av ekstremt kompetente utøvere som ble holdt i sjakk av alskens forbud. Jazz på femtitallet, frijazz rundt 1970, og punk ti år senere. De nye og radikale utrykkene ble raskt etterfulgt av innstramninger. 
Denne filmen tar for seg fire kamerater som spiller punkrock i en forlatt togvogn en gang i 1980. Faren til bandets frontmann er offiser i Den røde armé, mens faren til kjæresten er sentral i Solidarnosc. De relativt avslappede lokale maktskikkelsene gir inntrykk av at Moskva er langt unna, noe som snart viser seg ikke å stemme. Unntakstilstand, sensur og arrestasjoner gjør det klart hvor skapet skal stå. Familie og venner trekkes i ulike retninger – som om ikke ungdomstiden er vanskelig nok uten sovjetkommunisme.
 ALL THAT I LOVE er smart, stilsikker og morsom – en film som etterlater en med en varm følelse inne i seg uten å gå i feelgood-fella.

Regi

Jacek Borcuch ble født i 1970 i Polen. Han har tidligere jobbet som skuespiller og har studert både filosofi og skuespill i Warszawa. Etter suksess foran kamera tok han regien selv. Hans KALLAFIORR (2000) ble kalt «Polens første indie-film». ALL THAT I LOVE, hans tredje film som regissør, er langt på vei basert på egne opplevelser.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}