BIFF 2019

Almost Human

2019 • 0t 47m • Danmark

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Almost Human
Språk
engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Jeppe Rønde
Manus
Jeppe Rønde
Foto
Magnus Jønck
Produsent
Birgitte Rask
Mennesket i makroperspektiv

Hva får du når du inviterer ti internasjonalt anerkjente forskere fra ulike felt til å betrakte menneskeheten i et interplanetarisk perspektiv? Jo, du får ALMOST HUMAN, en oppslukende og tankevekkende dokumentar med fortellerstemme supplert av Stephen Fry og blendende vakre bilder som utfordrer vårt syn på menneskets plass i den store sammenhengen. Og som om ikke dét var nok får vi også noen interessante betraktninger fra en robot – eller som filmen selv beskriver den potensielt selvbevisste skapningen: «et monster, skapt i menneskets eget bilde».

Regissør Jeppe Rønde lar filosofer, antropologer, arkeologer og programmerere presentere hvert sitt tankeeksperiment med utgangspunkt i menneskets forhold til teknologi, og svarene de kommer opp med er like overraskende som de er utfordrende. ALMOST HUMAN er en dokumentar helt utenom det vanlige – like deler forskningsfilm og filmatisk langdikt – som tilbyr en rekke interessante perspektiver på hva et menneske er og hvordan fremtiden ser ut for menneskeheten og dens avkom.

Regi

Jeppe Rønde (Danmark) Filmer i utvalg: THE GREAT EUROPEAN CIGARETTE MYSTERY (2017), BRIDGEND (2015), THE SWENKAS (2004), JERUSALEM, MIN ELSKEDE (2003)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}