Alt for Beffen

2021 • 0t 36m • Norge / Estland

78 interessert
TEMA:
Festival

BIFF 2021

Språk
norsk
Undertekster
engelsk
Regi
Anne Magnussen
Manus
Anne Magnussen
Foto
Anne Magnussen, Laimonas Puisys
Produsent
Anne Magnussen
I kjølvannet av sin far

Linda Holmedal er fullstendig uforberedt da hennes far ber henne ta over den bittelille fergen Beffen, og deretter brått og uventet dør. Den bittelille fergen kjører en 2 minutters rute som krysser Bergen havn, og er siste rest av en 125 år gammel tradisjon med små, opprinnelig elektrisk drevne ferger (derav navnet: Bergen Elektriske Færgeselskap + båtnummer = BEF-1). Linda har ingen erfaring med å kjøre fergen – eller båt i det hele tatt – men bestemmer seg likevel for å hedre sin fars siste ønske. I første omgang innebærer det å gjøre seg selv skikket til å føre båten, men etter hvert viser det seg at den gamle trebåten er i såpass dårlig stand at noe må gjøres.

ALT FOR BEFFEN er en rørende og sjarmerende liten dokumentar om gjøre en annen persons livsprosjekt til sitt eget. Gjennom små observasjoner og øyeblikk viser filmskaper Anne Magnussen hva som gjør den lille fergen så spesiell og betydningsfull for lokalbefolkningen og for Linda.

Filmgjest: På visninger merket Q&A kommer Anne Magnussen (regissør), Linda Holmedal (hovedperson)

Regi

Anne Magnussen (Norge) Filmer i utvalg: MANNEN SOM KUNNE 75 SPRÅK (med Pawel Debski, BIFF 2017), VIKINGSAU I VIKINGLANDSKAP (2014), KUNSTEN Å BRENNE LYNG (2013), HVERDAGSLANDSKAPET (2012)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}