BIFF 2011

Alt om oss

2011 • 1t 28m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Über uns das All
Regi
Jan Schomburg
Fallteknikk

ALT OM OSS er historien om tyske Martha Sadel, en ung lærerinne som er lykkelig gift med sin ektemann Paul. I sin smakfullt innredede leilighet, lever de to noenogtredveåringene et harmonisk liv med parmiddager, elskov og fabuleringer om fremtiden. Når Paul en dag blir tilbudt en stilling i Marseille, ser det ut som om parets fremtidsplaner endelig skal gå i oppfyllelse. Paul reiser avgårde, mens Martha blir igjen for å pakke ned leiligheten og ta seg av flyttingen. Alt er fryd og gammen, helt til Martha en dag får besøk av to politibetjenter som forteller at hennes mann har begått en grusom handling. I kjølvannet av ektefellens forbrytelse går det opp for Martha at hun i virkeligheten ikke kjente Paul i det hele tatt, og i et forsøk på å håndtere sjokket kaster hun seg ut i en romanse med en mann som synes å stemme overens med det knuste bildet av ektemannen.

ALT OM OSS er et velspilt og vakkert fotografert drama om hvordan et menneske reagerer når tilværelsen rakner. Sandra Hüller er strålende i rollen som Martha, der hun balanserer hårfint på grensen av sjelelig balanse.

Regi

Den tyske regissøren og manusforfatteren Jan Schomburg tok tok sin utdannelse ved Kunsthøyskolen i Kassel og Medieakademiet i Köln. Etter en rekke kortfilmer, blant annet den prisbelønte Nie solo seiN (2004), kommer han nå ut med sin langfilmdebut Above us Only Sky.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}