BIFF 2011

Amarcord

1973 • 2t 03m • Italia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Amarcord
Regi
Federico Fellini
Jeg husker det som det var i går

Sammen med Bergman, Angelopoulos og Tarkovskij var Federico Fellini lenge den regissøren hvis navn i størst grad var synonymt med klisjébildet av begrepet 'filmklubbfilm', og selv den dag i dag står han støtt som selve innebegrepet på europeisk filmkunst. Regissørens imponerende filmografi teller blant annet titler som LA DOLCE VITA, 8 1/2, SATYRICON og ROMA, men når Bergen filmklubbs femtiårsjubileum skal markeres er AMARCORD det åpenbare valget.

AMARCORD er basert på selvbiografiske erindringer fra regissørens barndom i den italienske byen Rimini på 30-tallet, med alt det innebærer av små familiekrangler og internasjonal storpolitikk. Men Fellini hever likevel sine erindringer opp på et annet nivå; som i så mange av hans filmer forvandles sentimentale minner og banale karakterer til hverdagsmytologi i det regissøren forflytter dem opp på det store lerretet.

Regi

Federico Fellini var en italiensk regissør og manusforfatter, som hadde sin storhetstid fra 1950- til 1970-årene. Filmene hans kjennetegnes av livsglede og et vell av merkelige og interessante figurer, selv om de har et alvor liggende i bunn. Mest kjent er han for filmer som LA STRADA, LA DOLCE VITA og AMARCORD. Hans tidligste filmer knyttes gjerne til neorealismen, men etter hvert ble filmene mer fantastiske og drømmeaktige.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}