2016 • 1t 18m • Norge / Palestina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Ambulance
Språk
arabisk
Undertekster
engelsk
Regi
Mohamed Jabaly
Manus
Mohamed Jabaly
Foto
Mohamed Jabaly
Produsent
John Arvid Berger
Hjelpen er på vei

Ambulansepersonell spiller en sentral rolle under de fleste krigsoperasjoner i tettbebygde strøk, men nevnes sjelden i medias dekning av krig. De fleste av oss tar det for gitt at det til enhver tid finnes menn og kvinner som er villige til å risikere liv og lemmer for å redde andre, og reflekterer sjelden over motet og handlekraften som må til for å utføre dette arbeidet. I dokumentarfilmen AMBULANCE følger den unge filmskaperen Mohamed Jabaly en ambulansesjåfør og hans mannskap gjennom den 51 dager lange krigen mellom Israel og Gaza i 2014. For Jabaly er kameraet både et arbeidsverktøy og et fast holdepunkt i en kaotisk og tragisk periode da alt rundt ham truer med å eksplodere hvert øyeblikk.

AMBULANCE er brutal og sjokkerende autentisk i sin skildring av krigen på gateplan i Gaza. Ved å la oss komme såpass tett på menneskene som gjør sitt beste for å begrense skadeomfanget av de destruktive handlingene, skaper Jabaly en forståelse av krigens realiteter som ofte glimrer med sitt fravær i framstillinger som fokuserer på det store bildet.

 

Festivalgjest: Regissør Mohamed Jabaly

 

Besøk også selve ambulansen på Torgallmenningen fra kl. 11:00–20:00 fredag og lørdag:

Opplev audiovisuelle installasjoner i form av en Gaza-ambulanse, der kan man se hvordan det er å rase gjennom gatene i Gaza på utrykning. Vi er online med folk i Gaza direkte og du kan ta en prat. Regissør av filmen AMBULANCE Mohamed Jabaly vil være tilstede mesteparten av tiden, og det kan komme pop-up overraskelser i og rundt bilen. Dette outreach-opplegget ble utviklet i forbindelse med verdenspremieren i Sheffield nylig og ble en stor suksess. Velkommen til Torgallmenningen og velkommen på filmvisning.

Etter visningene blir det Q&A med regissøren og fredag blir det også en liten sammenkomst på Cafe Opera etter visning.

Regi

Mohamed Jabaly (Palestina, 1990) AMBULANCE er hans første helaftens dokumentarfilm.

(Foto: Sofyan Zahalka)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}