BIFF 2006

AMERICAN HARDCORE

2006 • 1t 38m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
American Hardcore
Regi
Paul Rachman
Historien om amerikansk hardcore-punk 1980–1986. En sosial bevegelse og en frisk ny form for punk

Hadde det ikke vært for hardcore-pionerer som Black Flag, Bad Brains og Minor Threat ville det ikke finnes noe Nirvana, Beastie Boys eller Red Hot Chili Peppers. Hardcore var mer enn musikk – det var en sosial bevegelse skapt av ungdom som ikke passet inn i Ronald Reagens USA. Noen ville flykte fra samfunnet, mens andre ville rive til seg en stemme i motstand mot de konservative verdiene den amerikanske befolkningen ble pepret med. Noen ville bare lage helvete, andre ville forandre verden. Det samlende var at de var fremmedgjorte og elsket rask, hard og støyende punk.

AMERICAN HARDCORE sporer røttene til denne subkulturen som lever videre den dag i dag. Den store bølgen roet seg ned i 1986, men fortsatt finnes det hardcoreband som spiller inn og trykker sine egne plater, og sover på sofaen hos andre band mens de turnerer. Her møter vi alle de viktigste aktørene fra den tidlige hardcorescenen. Morsomme intervjuer med blant andre Henri Rollins og Ian McKaye blandes med råe konsertopptak.

Regi

Med undergrunns hardcore-punkfilmer og musikkvideoer for band som Bad Brains, Gang Green, Negative FX og Misssion of Burma begynte Paul Rachman (f. 1959) sin karriere mens han var på college. Han ble raskt en av de største musikkvideo-regissørene ved Propaganda Films i LA. Han har verk for band som Alice in Chains, The Replacements, Sepultura, Roger Waters, Joan Jett og Kiss under ermet. Han har også en del kortfilmvinnere som; MEMORIES (1992) med Joe Frank, DRIVE BABY DRIVE (1995), BANG BANG (1999) og ZOE XO (2004). Rachman lagde sin første spillefilm i 2000 med FOUR DOGS PLAYING POKER med bl.a Forest Whitaker. Rachman var også en av grunnleggerene av Slamdance Film Festival.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}