BIFF 2010

American Radical - The Trials of Norman Finkelstein

2009 • 1t 24m • USA / Canada / Libanon / Israel / Palestina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
American Radical - The Trials of Norman Finkelstein
Regi
David Ridgen
Den polariserende og provoserende Norman Finkelstein om Israel, Hizbollah og akademisk frihet

AMERICAN RADICAL: THE TRIALS OF NORMAN FINKELSTEIN er den dyptpløyende og definerende dokumentaren om den amerikanske akademikeren Norman Finkelstein. Finkelstein er sønn av holocaustoverlevere og en av de mest høyrøstede og kontroversielle kritikere av staten Israels rolle i Midtøstenkonflikten. Denne særegne posisjonen, kombinert med en usedvanlig skarp tunge og svart, jødisk humor, har plassert ham i sentrum av en debatt som griper utover konflikten mellom palestinere og Israel. Han synes å skape kontroverser stort sett hvor han går, og går ikke av veien for å fornærme og krenke sine meningsmotstandere, noe som på ingen måte gjør det lett for ham å søke og beholde stillinger ved amerikanske universiteter. Finkelstein er på sett og vis en tragikomisk figur. AMERICAN RADICAL: THE TRIALS OF NORMAN FINKELSTEIN er dog en film hvor den kontroversielle doktoren får anledning til å presentere og nyansere sine argumenter. Dermed fremstår han som noe mer og viktigere enn den akademiske rariteten han alt for ofte fremstilles som.

Regi

David Ridgen er utdannet fra filmlinjen ved Queen’s University, og har siden 1991 jobbet innen canadisk film og fjernsyn. Ridgens prisvinnende filmer er blitt vist og har høstet gode kritikker over hele verden. Han jobber for tiden som gravende filmjournalist ved den canadiske statskanalen CBC, og har utviklet en rekke svært ulike prosjekter som overskrider grensene mellom nye medier, dokumentar, gravende journalistikk og fiksjon.

Nicolas Rossier er filmprodusent, journalist og kameramann med base i Brooklyn. Filmene hans er vist på fjernsyn og på en rekke festivaler over hele verden. Han er født og oppvokst i Geneve og flyttet til New York i 1997. Rossier har studert drama og regi ved Lee Strasberg Theater Institute, i tillegg til filmproduksjon ved School for Visual Arts og New York Film Academy. For tiden utvikler han et nytt realityprogram om menneskerettigheter, samt sin første spillefilm. 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}