Amerikabrevet

norsk dokumentar

2011 • 0t 45m • Norge

Det finnes ingen tilgjengelige visninger
Originaltittel
Amerikabrevet
Regi
Sverre Sandberg
Brevene som lokket tusenvis av nordmenn til mulighetenes land

Dette er historien om alle nordmennene som utvandret og slo seg ned i Amerika. Det hele startet med utvandringens far Cleng Peerson i 1821. Han ble sendt fra Norge til Amerika av en gruppe kvekere for å undersøke forholdene der. På den tiden var det vanskelige økonomiske forhold i Norge. Mange nordmenn valgte derfor å ta den lange veien over havet for å prøve lykken.

Gjennom brev til familie og venner hjemme i Norge fortalte emigrantene om sine nye liv. Alle brevene som kom fra Amerika bidro til å lære det norske folk å lese, og de inspirerte og lokket nærmere en million nordmenn til mulighetenes land. AMERIKABREVET tar utgangspunkt i en rekke utvalgte brev som kom fra de norske emigrantene. Filmen er velfortalt og oppleves nær i møte med enkeltpersoners erfaringer og skjebne. Den gir oss et godt bilde på hva som fikk så mange nordmenn til å reise fra landet og hvordan de opplevde sine nye liv. 

Regi

Sverre Sandberg (f.1924) har studert film ved New York University, og startet i 1950 produksjonsselskapet Svekon film med tvillingbroren Haakon. Sammen har de produsert en lang rekke dokumentar og kortfilmer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}