BIFF 2011

Amerikabrevet

2011 • 0t 45m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Amerikabrevet
Regi
Sverre Sandberg
Brevene som lokket tusenvis av nordmenn til mulighetenes land

Dette er historien om alle nordmennene som utvandret og slo seg ned i Amerika. Det hele startet med utvandringens far Cleng Peerson i 1821. Han ble sendt fra Norge til Amerika av en gruppe kvekere for å undersøke forholdene der. På den tiden var det vanskelige økonomiske forhold i Norge. Mange nordmenn valgte derfor å ta den lange veien over havet for å prøve lykken.

Gjennom brev til familie og venner hjemme i Norge fortalte emigrantene om sine nye liv. Alle brevene som kom fra Amerika bidro til å lære det norske folk å lese, og de inspirerte og lokket nærmere en million nordmenn til mulighetenes land. AMERIKABREVET tar utgangspunkt i en rekke utvalgte brev som kom fra de norske emigrantene. Filmen er velfortalt og oppleves nær i møte med enkeltpersoners erfaringer og skjebne. Den gir oss et godt bilde på hva som fikk så mange nordmenn til å reise fra landet og hvordan de opplevde sine nye liv. 

Regi

Sverre Sandberg (f.1924) har studert film ved New York University, og startet i 1950 produksjonsselskapet Svekon film med tvillingbroren Haakon. Sammen har de produsert en lang rekke dokumentar og kortfilmer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}