BIFF 2010

Amfetamin

2010 • 1t 37m • Hongkong

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Amphetamine
Regi
Scud
Sex and drugs – and a rollercoaster!

Daniel er nettopp kommet tilbake fra Australia til Hong Kong for å redde stumpene i et konsern som må drive finansakrobatikk høsten 2008 da alt ser ut til å gå galt med verdensøkonomien. Etter kort tid blir han oppmerksom på Kafka, en ung mann som har flere jobber og som i tillegg må ta seg av sin syke mor, ettersom faren tok sitt liv da Kafka var barn. De to mennene møtes samme kveld som Kafka gjør det slutt med May. Begge mennene er på jakt etter kjærligheten – men det hjelper også med sex. De blir overbevist om at de skal klare å holde sammen i et forhold selv om både narkotika og seksuell ambivalens rir Kafkas hverdag.

AMFETAMIN byr på en vanvittig fargerik og eksplosiv halvannen time. Tidvis er den dvelende, men regissør Scud drar oss med både høyt og lavt – både konkret og i overført betydning. Derfor blir filmen også en estetisk nytelse. Og du vil også dra på smilebåndet titt og ofte over hvor annerledes Hong Kong-kineserne forteller historier. Det blir stundom veldig naivt, men akk så søtt!

Regi

Scud er kunstnernavnet til den kinesiske manusforfatteren og regissøren Danny Cheng Wan-Cheung. Scud debuterte som spillefilmregissør med CITY WITHOUT BASEBALL (2008), som han regisserte sammen med Lawrence Ah Mon. Deretter fulgte PERMANENT RESIDENCE (2009), før nå altså AMFETAMIN. Han er for øyeblikket i gang med sin fjerde spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}