BIFF 2015

Amour Fou

2014 • 1t 36m • Østerrike / Tyskland / Luxembourg

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Amour Fou
Språk
tysk
Undertekster
engelsk
Regi
Jessica Hausner
Manus
Jessica Hausner
Foto
Martin Gschlacht
Produsent
André Fetzer, Ole Nicolaisen, Martin Gschlacht
Til døden skiller oss ad

Tidlig på 1800-tallet, i romantikkens Berlin, drømmer den unge Heinrich om kjærlighet og død slik det sømmer seg for en romantisk poet. Etter et mislykket forsøk på å overtale sin elskede kusine til å inngå en selvmordspakt, tråler han Berlins høyborgerskap på jakt etter en kvinne som deler hans dødsønske - eller i det minste kan overtales til å dele det. Og idet han er i ferd med å gi opp møter han den skjønne Henriette, som viser seg å være akkurat den han har lett etter.

AMOUR FOU er en særegen dramakomedie, løselig basert på den tyske poeten Heinrich von Kleists liv og død, og et nokså annerledes kostymedrama. Der sjangeren som regel forventes å løfte en gitt periodes estetikk til sublime høyder, avbilder AMOUR FOU både mennesker og miljøer som blasse, verdslige og vanlige. Jessica Hausner har laget en leken satire over den lidende, mannlige kunstneren og kvinnenes begrensede rettigheter på 1800-tallet. Likevel er det vanskelig å ikke føle sympati med Heinrich og Henriette i deres merkelige og morbide, men også vakre reise mot døden.

Regi

Jessica Hausner (Østerrike, 1972) Filmer i utvalg: MIRAKLET I LOURDES (2009), TOAST (2006), HOTEL (2004), LOVELY RITA (2001)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}