BIFF 2009

An Education

1t 41m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
An Education
Språk
Engelsk
Regi
Lone Scherfig
Manus
Nick Hornby
The rain in Spain stays mainly in the plain

Jenny er smart, selvstendig og klar for å si farvel til et trettende britisk forstadsliv til fordel for dannelsens høyborg - Oxford. Planene forkludres imidlertid når hun en dag på vei hjem fra celloøvingen må søke tilflukt i det regnet begynner å hølje ned, og en galant, velkledd frier tilbyr seg å kjøre henne hjem – for celloens skyld. Han er eldre enn henne, og har mer vidd, dannelse og kunnskap enn alle hennes jevnaldrende svermere. Etter hvert som de blir kjent med hverandre, introduseres hun for det kultiverte livs halvdekadente gleder, med konserter, røykfylte barer, kunstauksjoner, sene middager og intellektuelt stimulerende samtaler.

AN EDUCATION er en Lone Scherfigs glimrende filmatisering av Nick Hornbys mangefasetterte oppvekstskildring, og stjerneskuddet Carey Mulligan er rett og slett uimotståelig i rollen som den skarpe, skoleflinke Jenny, som i forandringens tid – både som 16-åring og midt på sekstitallet – blir oversvømt av nye opplevelser, nye mennesker, nye fristelser og nye måter å se livet på.

Regi

Lone Scherfig (f. 1959) ble født i København, hvor hun også studerte film ved Universitetet i København og ved Den Danske Filmskole. Hennes debutfilm var KAJ'S FØDSELSDAG (1990), som ble vist i Panorama-programmet i Berlin. I 2001 vendte hun tilbake til den tyske hovedstaden med ITALIENSK FOR NYBEGYNNERE, som vant Sølvbjørnen og Fipresci-prisen og som skulle bli hennes gjennombruddsfilm. Hun laget i 2002 sin første engelskspråklige film, WILBUR WANTS TO KILL HIMSELF, og i 2007 den danske komedien HJEMVE, før hun i år lanserte AN EDUCATION til meget gode kritikker i både Sundance og Berlin.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}