BIFF 2009

An Englishman in New York

2009 • 1t 14m • England / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
An Englishman in New York
Regi
Richard Laxton
Flamboyant? Ekstravagant? Ja takk, begge deler!

Quentin Crisp var inkarnasjonen av alt Oscar Wilde skrev om. Han er grunnen til at ”flamboyant” og ”dandy” er både skeive og positivt ladede adjektiver, og han var kanskje verdens mest kjente profesjonelle homo. I den selvbiografiske boken ”The Naked Civil Servant” fra 1968 beskriver han tilværelsen som ravende homoseksuell og - verst av alt – stolt og utholdende, i et England der alt dette var forbudt. Noen år senere ble boken til film, hvor John Hurt spilte Crisp. Både bok og film skapte enormt oppstyr, på godt og vondt, og begge mennene ble verdensberømte.

Som tittelen antyder, omhandler filmen Crisps liv i New York. Dit flyttet han da berømmelsen var et faktum, og der bodde han og lagde baluba til sin død i 1999. Det finnes etter hvert en hel del celluloid med og om Quentin Crisp. Det interessante med denne ”oppfølgeren” er at John Hurt er tilbake som Crisp og følger opp sin gjennombruddsrolle med en minst like imponerende innsats. AN ENGLISHMAN IN NEW YORK er en teatralsk fortelling om et av tidenes morsomste menneskers siste dager.

Regi

Etter å ha laget en kortfilm i 1992, I BET IT WILL RAIN, gikk RIchard Laxton helt over til å regissere tv-serier. I 1996 kom det londonbaserte hip-hop dramaet LIFE AND LYRICS som markerte starten på hans filmkarriere. GROW YOUR OWN kom i 2007, og AN ENGLISHMAN IN NEW YORK er hans tredje spillefilm for kino.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}