BIFF 2004

Andreaskorset

2004 • 1t 43m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Andreaskorset
Språk
Norsk
Regi
Martin Asphaug
Manus
Eirik Ildahl
Foto
Philip Øgaard
Produsent
Petter Borgli og Tomas Backström

Samboerne Liv og Andreas bor i et øde område ute på landet. Livet blir totalt forandret når Andreas havner i en bilulykke og blir lam fra livet og ned. Samboeren forlater ham, og Andreas må klare seg alene på gården, hvor han overlever på hermetikkbokser og underholder seg ved å vente på togene som passerer. Etter hvert dukker Wagner opp, en mystisk snekker fra hjelpemiddelsentralen som straks går i gang med å gjøre det gamle trehuset rullestolvennlig. Andreas' eks-samboer vender også tilbake, og Andreas ser lysere på livet. Men stemningen mellom de tre blir gradvis mer trykket. Filmen ender som en klaustrofobisk thriller der elementer fra Andreas' fortid spiller en sentral rolle. Og først og fremst kommer ett spørsmål i fokus: Hvem er egentlig denne Wagner?

Hvordan kan Andreas nå opprettholde bildet av seg selv som en vellykket mann? En sjarmerende finne, Wagner, som installerer hjelpemidler i huset, begynner et møysommelig arbeid med å bygge Andreas opp igjen. Liv vender tilbake - og hun blir også tydelig sjarmert av Wagner. Hvor langt strekker Livs lojalitet mot Andreas seg? Har Andreas i virkeligheten noe som helst å stille opp med mot Wagners maskuline sjarm? Hvem er egentlig Wagner? Det utvikler seg et farlig spill mellom de tre personene i det avsidesliggende huset, et spill som for alvor skyter fart når mørke hemmeligheter fra fortiden kommer for en dag.

I rollen som Andreas finner vi Trond Fausa Aurvåg,kjent som bl.a Tommy i "Tonight med Timothy Dahle", Nissene på låven, kortfilmen Loose Ends, 1732 Høtten og Budbringeren.

Rollen som Liv spilles av Stine Varvin kjent fra bl.a NRK seriene Brigaden og Offshore.

Den finske skuespilleren Svante Martin har rollen som Wagner. Svante har medvirket i en mengde TV serier og er nok best kjent for det norske publikum som Mikael Henriksson i den svenske TV serien Rederiet.

Andreaskorset er regissert av Martin Asphaug. Han har bl. a regissert En håndfull tid (1990), Svampe (1990), Giftige løgner (1992), Folk flest bor i Kina; SV (2002). Martin har også hatt regi på TV seriene: Skjærgårdsdoktoren, Rederiet, Återkomsten.

Filmens manuskript er skrevet av Eirik Ildahl som også har skrevet manuset til publikumssuksessen Hode over vannet (1993). Det ble laget en Hollywoodremake av filmen med Cameron Diaz og Harvey Keitel i hovedrollene. Ved siden av å skrive filmmanus har Eirik Ildahl også utgitt en roman og skrevet for tegneserier, radioteater og TV.

Filmens produsenter er Tomas Backström og Petter Borgli. Sammen har de produsert en rekke kjente filmer som blant annet: The Beautiful Country, Da jeg traff Jesus med sprettert, Telegrafisten, Insomnia, Aberdeen og Salige er de som tørster.

Regi

Martin Asphaug (f. 1950) har de siste årene arbeidet i Sverige. I Norge er han mest kjent for spillefilmene GIFTIGE LØGNER (1992), SVAMPE (1990) og EN HÅNDFULL TID (1990). I Sverige har Asphaug arbeidet med tv-produksjoner de siste årene, og er mest kjent som regissøren av "Skjærgårdsdoktoren" og "Rederiet". ANDREASKORSET er hans første norske spillefilm siden GIFTIGE LØGNER.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}