BIFF 2009

Angel at Sea

2009 • 1t 26m • Belgia / Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Un Ange à la Mer
Regi
Frédéric Dumont
Intenst kammerspill om en belgisk familie i oppløsning under Marokkos stekende sol

ANGEL AT SEA handler om den belgiske gutten Louis og hans vanskelige forhold til sin far Bruno. Sammen med moren og en eldre bror, lever de to et komfortabelt liv i det sydlige Marokko, hvor Bruno arbeider som byråkratisk utsending. Bruno lider av voldsomme depresjoner, og når han en dag avslører for Louis at han planlegger å ta livet av seg, blir den unge guttens liv snudd på hodet. Fra da av handler Louis' tilværelse utelukkende om å holde faren under kontinuerlig oppsikt i den hensikt å avverge den planlagte katastrofen.

ANGEL AT SEA vant hovedprisen under årets filmfestival i Karlovy Vary, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Filmen er en lavmælt og intens karakterstudie av et menneske som er i ferd med å kollapse og den effekten dette har på hans familie. Filmens klaustrofobiske stemning forsterkes bare ytterligere av det faktum at familien befinner seg i Marokko, omgitt av en fremmed kultur og en stekende sol. Og i det filmen skrider stadig nærmere sitt klimaks, glir den over i en symboltung impresjonisme. ANGEL AT SEA er kort fortalt europeisk filmkunst på sitt ypperste.

Regi

Frédéric Dumont er en belgisk regissør med en lang fortid som kortfilmskaper i både fiksjons- og dokumentarsjangeren. I 2003 laget han sin første helaftens dokumentarfilm med UN SIMPLE MAILLON, før han i år spillefilmdebuterte med den kritikerroste ANGEL AT SEA.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}