BIFF 2006

ANGOLA- MED LENGSEL FRA EN SOM ELSKER DEG

2005 • 1t 05m • Sør-Afrika /Angola

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Angola: Saudades de quem te ama
Regi
Richard Pakleppa
Angola etter den grufulle borgerkrigen som varte i flere tiår. Hvordan står det til?

Angola har opplevd en grufull borgerkrig som varte i tiår etter tiår. "Saudades" er et portugisisk uttrykk for lengsel og den sørafrikanske dokumentaristen Richard Pakleppa har virkelig maktet å få lengsel eller kanskje snarere melankoli til å skinne gjennom som sentral metafor i dette dokumentet om et land som prøver å reise seg fra ruinene. Lengselen etter en form for stabilitet oppe i all elendigheten er noe mer enn et brennende ønske og et langsiktig mål – det er en nær uoppnåelig drøm – for mange, om ikke alle. 

Pakleppa oppsøker ulike miljøer, observerer og gir oss et mangefassetert bilde av et samfunn som preges av bunnløs fattigdom blant store deler av befolkningen og oljeselskaper som utnytter sjansene hos korrupte tjenestemenn og politikere. What else is new? Men han gir oss et innblikk i et land vi vet lite om. 

Og det hele akkompagneres av en voice-over som leser brev fra en som lengter. Etter noe annet.

Regi

Richard Pakleppa begynte å lage film i 1992. Hans film NORSK HYDRO IN NAMIBIA fra 1994 har vi ikke sett, men det skal vi. Siden laget han THOSE GLOWING EYES (95), SOPHIA'S HOMECOMING (96), EYES ON THE REPRESSION TRADE (97), LANDSCAPE OF MEMORY (98) og NDAMORA – I HAVE SEEN (99).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}