BIFF 2012

Anna Karenina

2012 • 2t 10m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Anna Karenina
Språk
Engelsk
Regi
Joe Wright
Manus
Tom Stoppard
Produsent
Tim Bevan, Alexandra Ferguson
Born in the U.S.S.Tsar.

Adelskvinnen Anna Karenina er ulykkelig gift, og når hun faller for gardeoffiseren Vronskij er det duket for en av verdenslitteraturens mest lidenskapelige, dramatiske og innsiktsfulle kjærlighetshistorier. Selv om Tolstojs Anna Karenina jevnlig topper kåringer over verdenslitteraturens beste romaner, er den for mange kun en vag litteraturhistorisk og populærkulturell referanse. Men nå har du altså muligheten til å fordøye historien om Anna Arkadjevna Karenina og hennes tumultuøse kjærlighetsforhold på drøye to timer.

Regissør Joe Wright har spesialisert seg på overdådige kostymedramaer, og med det dekadente russiske imperiet som bakteppe får han virkelig muligheten til å slå på stortromma. Det sentrale er imidlertid at under den pompøse, ornamentale og gullforgylte overflaten finner vi et gripende og dypt menneskelig drama om kjærlighetens vesen.

Regi

JOE WRIGHT ble født i London i 1972. Interessen for kunst og kultur har fulgt Wright siden barndommen, og han brukte mesteparten av sin fritid på maling, å filme med Super 8-kamera og å drive med teater. Han har kunst- og filmutdannelse fra Central St. Martins College of Art, og som eksamensprosjekt lagde han en kortfilm for BBC. Etter dette regisserte han flere miniserier for fjernsyn, og i 2004 fikk han BAFTA-prisen for beste TV-serie. Han debuterte som langfilmregissør med publikumssuksessen STOLTHET OG FORDOM (2005), og fulgte opp med Oscar-vinneren OM FORLATELSE (2007).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}