BIFF 2005

Antistoff

2005 • 2t 07m • Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Antikörper
Regi
CHRISTIAN ALVART
En seriemorder blir pågrepet i Berlin, og avhørene avslører mer enn etterforskeren hadde regnet med

Da den beryktede seriemorderen Gabriel Engel pågripes, regner Berlin-politiet med at de har oppklart et mordmysterium der fjorten smågutter har bøtet med livet. Imidlertid vil politiet se om de også kan knytte ham til en annen drapssak utenfor Berlin, og den lokale konstabelen, Michael, blir satt til å avhøre Engel om dette. Michael kommer fra et lite katolsk miljø og er ikke dreven i å håndtere hardkokte kriminelle. Engel oppdager dette umiddelbart, og nekter å la seg avhøre av andre enn Michael. Så begynner han å snurre landsbykonstabelen rundt fingeren, og avdekker etter hvert hans mørke sider.

Dette er en stilren sjangerfilm som stemningsmessig drar veksler på filmer som SEVEN, NATTSVERMEREN og HANNIBAL. Tross det makabre temaet har ANTISTOFF tatt lærdom av mestrene og vet at den største sjokkeffekten blir utløst i hodet på publikum.

Regi

Tyske Christian Alvart (f. 1974) har arbeidet som skribent, layoutansvarlig og redaktør for filmmagasinet X-TRO, som spesialiserer seg på fantasy og horror. I 1998 begynte han å lage egne filmer, og tok seg av både manus, og produksjon selv. Thrilleren CURIOSITY & THE CAT (1999) var hans spillefilmdebut. Hans andre film, ANTISTOFF, holder seg innen samme sjanger.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}