Antons eneste ankerfeste i livet er hans mor, men når hun ra..." /> Antons eneste ankerfeste i livet er hans mor, men når hun ra..."/> Antons eneste ankerfeste i livet er hans mor, men når hun ra...">
BIFF 2013

Anton er akkurat her

2012 • 1t 50m • Russland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Anton tut riadom
Språk
Russisk
Undertekster
Engelsk
Regi
Lyubov Arkus
Manus
Lyubov Arkus
Produsent
Konstantin Shavlovsky
Når livet er viktigere enn kunsten

ANTON ER AKKURAT HER er et eksepsjonelt innblikk i russisk psykiatri fortalt via historien om den unge autisten Anton Kharitonov. Filmkritikeren Lyubov Arkus har sammen med sin kameramann Alisher Khamidkhodzaev laget et rørende og sårt portrett av autistiske Anton. Historien begynner med at Arkus kommer over en tekst Anton har skrevet som hun mener besitter en poetisk kraft så sterk at hun ønsker å møte forfatteren. Når de møtes blir Arkus forbløffet over at denne frenetisk urolige gutten, som ofte skader seg selv og knapt snakker, har kunnet fremmane en slik tekst.

Antons eneste ankerfeste i livet er hans mor, men når hun rammes av kreft, får hun stadig mindre overskudd til å ta seg av sønnen. Dermed ender kamerateamet opp som Antons nærmeste støttespillere. Arkus griper direkte inn i sitt subjekts liv på en måte som regnes som uhørt i dokumentarfilmsammenheng, men noen ganger er det viktigere å hjelpe mennesker enn å filme dem. ANTON ER AKKURAT HER er en usedvanlig sterk og rørende dokumentar om en ung mann fanget i et umenneskelig system.

Regi

LYUBOV ARKUS (1960) er filmkritiker, universitetslærer og filmskaper. Hun er født i Lvov i Ukraina, og studerte film ved Gerasimov Institute of Cinematography. Hun har skrevet en viktig bok om den russiske samtidsfilmen i årene 1986 til 2000. ANTON ER AKKURAT HER er hennes regidebut.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}