BIFF 2003

Any Way the Wind Blows

2003 • 2t 07m • Belgia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Any Way the Wind Blows
Regi
Tom Barman

Multitalentet Tom Barman tok et års avbrekk fra popkarrieren for å regissere sin debutspillefilm ANY WAY THE WIND BLOWS. Det er vanskelig å sette en merkelapp på filmen, men den minner oss om filmer som MAGNOLIA og SHORT CUTS: et lappeteppe av karakterer og hendelser, bare at den er bedre, og er lagt til regissørens elskede by Antwerpen.

Vi følger åtte hovedkarakterer - og utallige andre - gjennom 32 timer, før de til slutt ender opp på samme fest. I sentrum står The Wind Man, en mystisk og noe overnaturlig karakter som det har en tendens til fysisk å blåse mye vind rundt. Handlingen er ikke så viktig her, den synes å gå der vinden tar den. Dette er en film som prøver å si noe om livet til 20-30-åringer i dagens Antwerpen uten å bruke en tradisjonell fortelling som ramme. Det krever mye for å lykkes med dette, og Barman har alt som skal til og litt mer. Han viser oss byen og menneskene, og han gjør det med stil.

Fra foto til dekor er den utsøkt, dialogen er smart, og lydsporet alene burde fått en egen omtale her. Med sitt egenkomponerte åpningsspor suger Barman oss inn fra begynnelsen, og leverer en funky, sexy, schizofren og energisk versjon av urban livsstil, som kulminerer i en avsindig god beskrivelse av en fest.

ANY WAY THE WIND BLOWS er noe av det nærmeste man kommer en film som gjennom bilder og musikk definerer en tid og et sted. Antwerpen er en av de mest kreative sentrene i verden for tiden hva gjelder mote, musikk, design og kunst, og nå har Barman satt byen ettertrykkelig på filmkartet også.

Regi

31-årige Tom Barman er mest kjent som frontmann i det lett eksperimentelle rockebandet dEUS, et band som konstant endrer musikere, artister og dansere. Han er elev ved filmlinjen ved Sint-Lukas Hogeschool i Brussel. Tidligere har han laget alle musikkvideoene til dEUS. Én av disse, THEME FROM TURNPIKE, ble satt opp som forfilm til TRAINSPOTTING på kinoer i Belgia, Tyskland, Hellas, Portugal og Spania. Det litt uvanlige var at denne musikkvideoen så ut som de første minuttene av en langfilm, noe som førte til at en del publikummere trodde de hadde gått på feil film, og forlot salen. ANY WAY THE WIND BLOWS er Tom Barmans første langfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}