BIFF 2011

Äppelkriget

1971 • 1t 44m • Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Äppelkriget
Språk
Svensk
Regi
Tage Danielsson
Tyskerne kommer!

Hasse & Tage er selvskrevne navn når Bergen filmklubbs femtiårsjubileum skal markeres, og blant deres filmer er det ÄPPELKRIGET som har gledet flest filmklubbmedlemmer gjennom årenes løp. Utgangspunktet for filmen er like enkelt som det er absurd: En tysk forretningsmann ønsker å bygge fornøyelsesparken Deutschneyland i naturskjønne omgivelser i Skåne. For å oppnå dette er han imidlertid avhengig av å få kjøpt landområder av de fastboende, noe som viser seg å være en langt mer utfordrende oppgave enn han og hans samarbeidspartnere i utgangspunktet hadde forestilt seg. Og når den foretaksomme Lindberg-slekten for alvor setter seg på bakbeina, er det duket for en sabotasjekampanje som kan drive selv den mest iherdige kapitalist til vanvidd.

Komedien er kanskje den filmatiske sjangeren som eldes med minst verdighet, og det at herrene Alfredson og Danielssons rabulistiske hyllest til "den svenska stelheten" fortsatt makter å få publikum til å le høyt, understreker hvilke fantastiske filmskapere vi her har med å gjøre.

Regi

Tage Danielsson var en svensk forfatter, poet, regissør, skuespiller og komiker. Danielsson ble i 1949 tatt opp ved Universitet Uppsala, og i etterkant av dette startet han sitt virke i Sveriges Radio, der han møtte Hans Alfredson. Dette skulle bli begynnelsen på tretti år langt samarbeid innen produksjon av diverse show, filmer og TV-serier, elsket av det svenske folk. Selv om de var komikere, hadde alt de laget et mer seriøst budskap. Som regissør kjenner vi til ham gjennom filmene ATT ANGÖRA EN BRYGGA (1965), RONJA RØVERDATTER (1984) og ikke minst ÄPPELKRIGET (1971)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}