2018 • 1t 29m • Danmark / Tyskland / Storbritannia / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Aquarela
Språk
spansk/engelsk/russisk
Undertekster
engelsk
Regi
Viktor Kossakovsky
Manus
Viktor Kossakovsky, Aimara Reques
Foto
Viktor Kossakovsky, Ben Bernhard
Produsent
Heino Deckert, Sigrid Dyekjær, Aimara Reques
En vann-vann-situasjon

AQUARELA er en film om og med vann – og intet annet. Dét er imidlertid mer enn nok. Regissør Viktor Kossakovsky har laget en film uten plot, fortellerstemme eller mennesker, men bildene han fanger av vann i ulike former – innsjøer, isbreer, regndråper som slynges av gårde med en orkans styrke – er så mektige og fascinerende at man blir fullstendig oppslukt. Legg til et massivt suggererende lydbilde, og du har en film som treffer publikum med kraften til en 100 millioner dollars blockbuster og den meditative poesien til en kunstfilm.

Det starter med et bilde av en bil som faller gjennom isen på en innsjø i Sibir, deretter er vi helt og holdent i naturkreftenes vold. Filmen hopper fra kontinent til kontinent for å vise oss vannets mangfoldige egenskaper og voldsomme kraft, og bildene Kossakovsky fanger av vann i bevegelse, er intet annet enn forbløffende. AQUARELA er filmet i 96 bilder i sekundet med høyoppløselige kameraer og utnytter kinosalens overlegne lyd- og bildekvalitet til fulle. Du har aldri sett en naturdokumentar som dette før.

Regi

Viktor Kossakovsky (Russland) Filmer i utvalg: MANIFESTACIÓN (2014), LENGE LEVE ANTIPODENE (BIFF 2012), RUSSIA FROM MY WINDOW (2003)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}