BIFF 2008

Åra som går

2008 • 0t 55m • Norge

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Åra som går
Regi
Akbar
Om norsk narkotikapolitikk – eller mangel på sådan

Gjennom mesteparten av 90-tallet hadde Norge den tvilsomme ære av å toppe Europas overdosestatistikk, og Oslo ble kalt Europas narko-hovedstad. Norge ligger fortsatt høyt på overdosestatistikken. Narkomane er fortsatt en pariakaste uten de samme rettigheter som vi andre tar for gitt. Det er sjokkerende å høre historier fra de narkomanes møte med norsk helsevesen. Og det kuttes på rehabiliteringstilbud selv om det er lange ventelister. I stedet for rehabilitering tilbys fengsel, og over 60% av innsatte i norske fengsler sitter for narkorelaterte dommer.

Rusfeltets samarbeidsorgan Actis er en paraplyorganisasjon som samler 25 forskjellige organisasjoner og institusjoner som arbeider med forebygging innen rusfeltet.

ÅRA SOM GÅR gir et grelt bilde av den manglende troverdighet i politikken på dette området. Det virker som det er viktigere å holde på statstilskudd for å opprettholde status quo enn å prøve ut nye retninger og tøye opp lovverket på dette feltet. Uverdig er et dekkende begrep for hvordan vi behandler mennesker som har kommet skjevt ut i livet.

Regi

Akbar tar for tiden master i dokumentarfilmregi ved Høgskolen i Lillehammer. Tidligere har han laget film om sultestreikende afghanske asylsøkere og norsk krigføring i Afghanistan. Før det: Husokkupanter og pensjonister som i skjønn forening tar kampen mot privatiseringskåte politikere. Han har bakrunn som videoaktivist og er medlem av mediekollektivet Spis De Rike.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}