BIFF 2004

Årets mann

2003 • 1t 56m • Brasil

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
O Homem do Ano
Regi
José Henrique Fonseca

Bare begynnelsen av denne filmen er nok til å overbevise om at vi kan forvente mye av den brasilianske debutanten José Henrique Fonseca. Etter å ha tapt et veddemål må Maiquel farge håret blondt. Når han viser seg frem for kameratene blir han kalt homo av en ung jypling i baren. Det ene fører det andre med seg, og før han vet ordet av det, har Maiquel drept fyren. Så blir det vel fengsel da, for Mr Blond? Neppe. Livet er ikke mye verdt i Rio de Janeiro. Politiet gratulerer Maiquel for å ha ryddet den ufyselige, mindreårige skurken av banen, noe de selv ikke hadde muligheten til. Før han vet ordet av det har Maiquel blitt strøkets helt, og det er flere som trenger hans hjelpende hånd. Alt han ønsket seg i livet var en jobb, en kone og en familie. Plutselig vasser den tidligere arbeidsledige bilselgeren i innbringende jobbtilbud og damer som slåss om ham.

Filmen tar litt av mot slutten, for meget av det gode, vil kanskje enkelte hevde, men summa summarum er ÅRETS MANN en sinnssyk reise gjennom Rio de Janeiros snuskete underverden og en stilig og velspilt fremstilling av en manns fascinerende og deprimerende fordervelse.

Regi

ÅRETS MANN er spillefilmdebuten til regissør José Henrique Fonseca (1964), men han har medvirket som regissørassistent i en rekke film- og tv-prosjekter siden begynnelsen av 90-tallet. Han regisserte sin første kortfilm i 1998 (segmentet CACHORRO! i filmen TREASON). I ÅRETS MANN er han både regissør og produsent, i tillegg til å spille en mindre rolle (som Caju). Han er sønn av forfatteren Rubem Fonseca som har bidratt med manuset til ÅRETS MANN.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}