BIFF 2004

Arna's Children

2003 • 1t 25m • Nederland / Israel

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Arna's Children
Regi
Juliano Mer Khamis & Danniel Danniel

Arna Mer ledet i mange år en liten teatergruppe av palestinske barn på vestbredden. Teatergruppen var blitt opprettet som en alternativ skole for barna i de okkuperte områdene. Arnas sønn, Juliano, var teatergruppens regissør. I tillegg brukte han i alle år kameraet sitt til å filme prøver og forestillinger som teatergruppen satte opp.

Etter morens død i 1995, og etter Israels militæroperasjoner i Jenin, returnerer Juliano i 2002. Han er i mellomtiden blitt en berømt skuespiller og teaterregissør i Israel og kommer tilbake for å finne ut hva som skjedde med de barna han hadde tilbrakt syv år sammen med og som han var blitt så glad i. Ashraf ble drept i kamp i Jenin av israelske soldater. Yussef utførte et selvmordsangrep i Hadera og A'lla er blitt leder for kampstyrker når Juliano møter ham.

For sitt arbeid ble Arna Mer nominert til Right Livelihood Award, som er en alternativ Nobelpris. ARNA’S CHILDREN er en sterk beretning fra dagliglivet til palestinerne i de konfliktherjete områdene på Vestbredden, hvor ungene i voksen alder har reagert på svært forskjellig vis på volden som omgir dem.

Regi

Juliano Mer Khamis bor i Tel Aviv og er en velkjent israelsk skuespiller og teaterregissør. Har tidligere laget filmer som KEDMA (2002), LA NOCE EN GALILÉE (1987), THE LITTLE DRUMMER GIRL (1984).

Danniel Danniel er regissør og klipper med israelske røtter som for tiden bor og jobber i Amsterdam. Han har blant annet regissert WINTER '89 (1997), MYKOSCH (1995) og EGG (1987), og klippet TUSSENLAND (2002), THE GREAT POSTAL ROAD (1996) og METAL AND MELANCHOLY (1993).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}