BIFF 2011

Arriya - det symbolske

2011 • 1t 41m • Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Arriya - La Piedra
Regi
Alberto J. Gorritiberea
Steinsleping, familiefeider og forbudt kjærlighet

Vi befinner oss i en landsby i den baskiske delen av Spania, hvor to familier i flere generasjoner har kappes om hvem som kan ale opp en hest eller et esel sterkt nok til å slepe avgårde den store kampesteinen som ligger på byens torg. Opp gjennom årene har de to familiene satset penger og eiendom på utfallet av veddemålet, og stemningen mellom de to klanene synes bare å bli mer spent for hvert år som går. Det er i dette klimaet Peru og hans kjæreste Maria dyrker sin kjærlighet, og som ikke det utvendige presset var nok, kompliseres saken ytterlig når Perus barndomskjæreste Jone vender tilbake fra studier i Paris.

Med sine pittoreske skildringer av eksentrisk baskisk landsbyliv er ARRIYA en sjarmerende og innbydende film. Og med sine mange idiosynkratiske karakterer og tidvise tilløp til magisk realisme, er den på alle måter en kjærlighetshistorie utenom det vanlige. Med sin andre spillefilm har regissør Alberto Gorritiberea skapt en lun og engasjerende fortelling fra en av Europas mest særegne avkroker.

Regi

Alberto J. Gorritiberea ble født i Spania og gikk på skole i Madrid. Han startet som redaktør innen reklame og har filmet en rekke kortfilmer som for eksempel VEGETAL. Siden har han regissert dokumentarer som 1908-2008 Y SIGO, omhandlende Jorge Otezias liv og arbeid, og THE WHISPER OF THE ROCKS (2009) om planetens geologiske historie. Hans første spillefilm var EUTSI! fra 2007. ARRIYA - DET SYMBOLSKE er hans andre spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}