BIFF 2009

Art & Copy

2009 • 1t 29m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Art & Copy
Regi
Doug Pray
Møt menneskene bak tidenes mest vellykkede reklamekampanjer

Reklamens påvirkning på vår samtid er både betydelig og omfattende. ART & COPY tar oss med på innsiden av en mektig og overraskende ukjent bransje, hvor vi møter en rekke innflytelsesrike personer. De mest vellykkede reklamekampanjene er blitt vellykkede takket være hardt arbeid og omfattende tankespinn, hvilket kan resultere i tilsynelatende banale slagord og uttrykk, men som like fullt er geniale i sin enkle gjenstridighet. Ett av verdens mest kjente slagord er Dan Wiedens Nike-mantra: ”Just Do It”. Et annet er Pepsis ”The Choice of a New Generation”.

Doug Pray og hans team av forfattere og produsenter, Gregory Beauchamp og Kirk Souder, leverer her en fascinerende historietime over USAs– og dermed også resten av verdens – reklamehistorie. Her møter vi menneskene og tankegangen bak slagord som "Think small", "The Me Generation", "I Love NY" og "Got Milk?", og vi får også stifte bekjentskap med Hal Riney som stod bak Ronald Reagans mest effektive tv-kampanjer. Men ART & COPY er så mye mer enn en film om ordenes makt – den er vel så mye et visuelt fyrverkeri i kjent Doug Pray-stil.

Regi

Amerikanske Doug Pray er en dokumentarfilmskaper som ofte undersøker ulike subkulturer i sine filmer. Han har regissert filmer som HYPE! (1996), SCRATCH (2001), RED DIAPER BABY (2004) og BIG RIG (2007). I 2008 var han aktuell på BIFF med SURFWISE. ART & COPY er hans åttende helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}