BIFF 2006

ART SCHOOL CONFIDENTIAL

2005 • 1t 42m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Art School Confidential
Regi
Terry Zwigoff
En svart komedie med sans for skjønnhet, som utforsker kunstens tilfeldige og subjektive natur

Jerome Platz er en talentfull kunstner som dropper ut av videregående for å starte på en liten kunstskole i New York. Han har store ambisjoner om å bli den nye Picasso, men møtet med den nye skolen blir ikke helt som forventet. Kunstidealet bærer preg av en alt-er-lov modernisme, og en forvirret Jerome klarer ikke å imponere sine bedrevitende klassekamerater med klassiske, stilrene portretter. Men om resten av skolen går imot ham, mottar han uventet støtte fra den flotte kunstmodellen Audrey. Hun er lei den moteriktige kunstscenen og lar seg tiltrekke av Jeromes oppriktige bilder. Dessverre faller hun snart for en av Jeromes tidsriktige og bøllete klassekamerater, og Jerome blir besatt på å vinne hennes oppmerksomhet tilbake. Han kan gjøre hva som helst. Han kan til og med underkaste seg avantgardekunsten.

ART SCHOOL CONFIDENTENIAL stiller spørsmål om kunst er noe som kan læres, og serverer en historie breddfull av skjør humor og ironisk empati.

Regi

Terry Zwigoff startet sin filmkarriere i 1978, etter å ha funnet et opptak fra 1920 av en ukjent bluesartist fra Chicago. Resultatet var dokumentaren LOUIE BLUIE, som hadde premiere i Sundance 1986. Dokumentaren CRUMB, om den kjente tegneserieskaperen Robert Crumb, kom i 1995. Filmen vant mange priser ved verdens filmfestivaler og ble hyllet av en rekke filmkritikere. I 2001 regisserte Zwigoff spillefilmen GHOST WORLD, som vant Oscar for beste adapterte manus (både GHOST WORLD og ART SCHOOL CONFIDENTIAL er basert på tegneserier av Daniel Clowes). I tillegg regisserte Zwigoff BAD SANTA i 2003.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}